Når snakken går på gourmetmad nu om dage, så nævner langt de fleste mennesker Noma som en restaurant der er værd at rejse efter. Noma er lige for tiden det hotteste restaurantnavn i hele Norden, og muligvis i hele verden.

Men Dansk gastronomi er mere end bare Noma. Tidligere har vi på disse sider skrevet om den nye restaurant Geranium, der ledes af verdens bedste kok. Rasmus Kofoed ligesom der er skrevet om kroophold der er værd at låne penge til både på Fyn og i Nordsjælland.

Et af de vigtigste steder for Dansk Gastronomi er Kong Hans Kælder i København. Den første restaurant i Danmark, der fik en Michellinstjerne og den har den endnu.

Den legendariske køkkenchef
Thomas Rode Andersen er køkkenchef og han har haft både Rene Redzepi og Rasmus Kofoed under sine vinger. Disse er i dag henholdsvis chefkok på Noma og kåret som verdens bedste kok.

Ud fra et gastronomisk synspunkt er det en oplevelse man bør unde sig selv. Hvad enten man kommer fra Danmark eller endnu længere væk. Restauranten har eksisteret siden 1976 og har ubetinget præget Dansk og Nordisk gastronomi ligeså længe.

Mad og Vin i verdensklasse
Kong Hans kælder byder stadig på noget af det ypperste der kan tilbydes i Norden både indenfor mad og Vin. På Kong Hans tilbyder de deres største menu til omtrent 1200 kroner. Denne består af hele 8 retter. Derudover kan man stadig sammensætte sin egen menu.

Vin til maden er et must på Kong Hans, heldigvis er stedet kendt for at tilbyde udsøgt vin som passer perfekt sammen med mesterkokken Thomas Rodes fantastiske menu. Vinmenu til den store menu, innovationsmenuen koster 1050 kroner. Hertil hører cirka 7-8 glas vin.

Lån penge til oplevelsen
Kong Hans er ligesom både Noma og Geraniunm i Danmark en oplevelse i særklasse. En oplevelse det kan betale sig at låne penge til. Der er ikke mange gastronomi oplevelser man siger dette om, men med Danmarks absolut mest legendariske restaurant er det helt sikkert tilfældet.

At låne penge til en aften på Kong Hans kælder er en investering i sig selv.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *