Overskriften fortæller meget. Dyr rødvin er ganske enkelt ren luksus. Rødvin er en luksusvare, hvis blot man køber det rigtige rødvin. Her taler jeg bestemt ikke om den klassiske karton bordvin, der kan holde alle ugens dage, og som man mest af alt drikker, fordi man er lidt stresset på jobbet og fordi det er lidt smart at sige man drikker et glas rødvin.

Tværtimod mener jeg rigtig god rødvin. Rødvin fra de gode distrikter, de gode marker og de gode årgange. Her hæver rødvinen sig fra at være en ganske almindelig standardiseret hverdags vare til pludselig at blive 100 % luksusvare til de særlige lejligheder.

Rødvinens verden kan være gådefuld og kompliceret og man kan læse meget forskelligt på nettet omkring rødvin. Noget med højere værdi end andet. Du kan desuden være helt sikker på, at når d bevæger dig ind på en vinhandlers hjemmeside, så sælger de absolut ikke noget de ikke kan anbefale på skrift, så her lyder det hele jo altid helt fantastisk.

Her kan det i stedet anbefales at lytte til verdens mest anerkendte vinekspert Robert Parker. Han har udgivet en bog der hedder Wine buyers guide og har udviklet sit eget pointsystem, som han vurderer vine ud fra. Dette må på mange måder siges at være den ultimative guide til god rødvin.

Parkers bedste anbefalinger ligger også i toppen af listen, hvis man sorterer efter pris. Dette er næppe et tilfælde. Det er nemlig sådan med rødvin at prisen ofte afspejler kvaliteten.

Man skylder sig selv at købe ordentlig vin. Man skylder sig selv at lade vin blive en luksusvare og ikke blot lade vin være en hverdags vare som vi køber når vi er lidt stressede på jobbet.

Orker man ikke at sætte sig ind i Parkers tanker om vin, så kan man altid gå ind hos en anerkendt vinhandler i nærområdet og gå efter de anerkendte mærker. Særligt de Italienske Barolo og Barberesco samt Amarone og Brunello går man sjældent galt i byen med.

Vin er dyrt, men det kan betale sig at bruge penge på vin, hvis man vil sikre sig selv den ultimative oplevelse.

Den største oplevelse af alle er i øvrigt Pingus vinen som er lavet af Danske Peter Sisseck, hvor 1995 årgangen scorede topkarakter hos netop Parker. Disse vine koster flere tusind kroner, men er absolut alle pengene værd.

Et forbrugslån til vin er den perfekte gave til dig selv.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *