Det kan jo næsten ikke siges nok. Sommeren er over os, kalenderen siger juni måned og det betyder jo som bekendt sommer. Jeg tror bestemt ikke, at jeg er den eneste der er begejstret over sommerens komme. Sommeren er en dejligt tid og den skal nydes fuldt ud mens vi har den. For her i Norden er vi jo ikke ligefrem kendte for at have lange og ekstremt varme somre. Nærmere tværtimod.

Her på bloggen har jeg efterhånden skrevet side op og side ned om dyr og lækker rødvin. Men med sommerens komme synes jeg efterhånden, at det er blevet tid til at hvidvinen også finder vejen til disse sider.

Det er nu heller ikke just tilfældigt at der skal blogges lidt om hvidvin netop på denne tid af året. For når Rødvin kan og bør nydes hele året rundt, så er hvidvin især fabelagtigt om sommeren.

Hvidvin er en forfriskende drik der gerne må nydes kold og, hvor man på trods af den kølige temperatur stadig kan få det helt optimale ud af smagen. Selvsagt er hvidvinen langt mere medgørlig end den røde bror, når det kommer til sødme og lethed, hvilket gør den helt optimal til de varme sommereftermiddage eller de lune sommeraftener.

Et hav af muligheder

Ligesom i rødvinens fantastiske univers, så er der også et hav af forskellige muligheder, når man skal vælge hvidvin. De mest anerkendte vinlande må nok stadig siges at være Frankrig, Italien og ikke mindst Tyskland, når det kommer til den lyse udgave af vin.

Et godt tip, hvis man gerne vil have en sød og forfriskende hvidvin kan være at vælge druen Riesling, der især bruges i Tyskland og i det nordlige Frankrig. Druen kan have mange forskellige smagsmuligheder, men hvis man satser på en forholdsvis lav alkoholprocent mellem 8 og 10, så vil man ganske ofte finde en ganske sød smag i vinen, som dog ellers også kan være ret tør, men ellers stadig ganske lækker.

Ellers er der naturligvis stadig den klassiske Bourgonge vin, hvor den lette og elegante Pinot Noir eller Chardonnay drue benyttes hyppigt.

Man må gerne bruge rigtig mange penge på vin. Det giver de bedste oplevelser og helt klar de bedste sommeraftener, som jo i allerhøjeste grad er vigtige at investere i.

Man kan samle sig en god samling af god frisk hvidvin ved at tage et lån på internettet, hvor man hurtigt kan låne et par tusinde kroner, så man kan glæde sig selv og sine gæster med gode vinoplevelser.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *