Italien er ligesom så mange andre lande inddelt i forskellige regioner. I det Nordvestlige Italien findes en lille region, der bærer navnet: Piemonte. Navnet betyder -Ved foden af bjergene. Her henvises naturligvis til Alperne, der ligger ved Piemonte.

Piemonte er kendt for at producere noget af verdens bedste rødvin. Måske den mest kendte og én af de absolut fineste vine på verdens markedet. Barolo. Barolo betyder Kongernes vin eller Vinens konge. Og det er med god grund at den legendariske vin har fået det folkekære navn. Barolo vin går man sjældent galt i byen med og det er et must-have for enhver vin entussiast at eje nogle af de ypperste flasker fra Barolo.

Husk de gode årgange

Når man skal investere i Kongernes vin, så kan man lige så godt købe de gode flasker. Købe vinen hos en rigtig vinhandler og købe de bedste årgange. For der er forskel på Barolo.

Hertil giver jeg gerne et par gode tips til, hvilke årgange man i hvert fald bør eje, når man taler om Barolo.

De allerseneste årgange fra Barolo er ikke kommet på markedet endnu, men eftersigende skulle 2010 og muligvis 2011 blive ganske fornuftige år. Jeg vil dog pænt holde mig fra en vurdering af disse.

I stedet kan det siges at i hvert fald årgang 2006 og 2007 indenfor de seneste år har været ganske fabelagtige årgange. Faktisk har disse årgange haft perfekte vilkår og er blevet til nogle af de bedste i nyere tid. Det samme gør sig gældende for 2004 samt 2001 og 2000 årgangene der også er klart anbefalesværdige. Skal man endnu længere tilbage vil jeg på det kraftigste anbefale 1996 og 1997 som var fantastiske år og som sagtens kan drikkes i dag og flere år frem. Det er desuden noget af det bedste ved de rigtig gode årgange fra Barolo. De kan drikkes nu, men bliver kun bedre jo længere vi kommer frem. Derfor kan 1990 årgangen ligeledes anbefales.

Køb på kreditkort

Ved at anskaffe et kreditkort på internettet kan man sikre sig nogle rigtig gode vine fra de bedste årgange i Barolo uden at skulle tænke over de økonomsike konsekvenser i første omgang. Det er let at anskaffe et kreditkort med masser af fordele og stor kredit på internettet, og så endda uden at skifte bank. Derfor bliver det også let at udvide sin vinsamling med noget af verdens bedste vin.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *