Størstedelen af ungdommen nyder i disse måneder end velfortjent sommerferie væk fra bøgerne og undervisningen. Mens nogle skal tilbage til deres vante omgivelser efter ferien, skal andre til at starte på et nyt kapitel i livet: at flyve fra reden og starte på et nyt studie med nye kammerater. Dette betyder også, at mange unge flytter langt hjemmefra for at studere i en af storbyerne, hvilket hurtigt bliver en dyr fornøjelse, da der som bekendt er så mange ting, som man skal have anskaffet sig, når man skal til at stå på egne ben. Heldigvis er der råd for problemet, hvis det kniber med det økonomiske i forbindelse med flytningen. Læs mere om det i dette indlæg.

Et lån kan hjælpe med at finansiere de sidste udgifter til flytningen

Det er dyrt at flytte hjemmefra. Inventar til den nye studiebolig skal købes, småting skal handles og bøger til studiet skal ligeledes finansieres ud af egen lomme. De fleste unge mennesker har dog en børneopsparing, som kan række en del af vejen, men for det meste ikke hele vejen. Det er imidlertid ikke alle unge, der har forældre, som kan hjælpe med de sidste økonomiske formaliteter i forbindelse med flytningen. For dem, hvor dette er tilfældet, er der heldigvis en løsning, som gør at alle unge mennesker kan flytte hjemmefra og realisere sig selv.

Denne løsning er at låne penge. Et lille lån kan være en klar redder for drømmen om at flytte hjemmefra. Det behøver ikke være et kæmpe forbrugslån, men blot et lille kviklån eller andet som kan optages hurtigt og nemt, så du har tid til at kigge på forskellige lejligheder/værelser i løbet af ferien, og så du kan komme ud og få shoppet de ting, som du mangler inden ferien for alvor er slut. Derved slipper du ligeledes for, at skulle pendle frem og tilbage til uddannelsesinstitutionen det første stykke tid, fordi du ikke har kunne finde noget at bo i inden studiestart.

Mange er bange for at låne penge, fordi de ikke kan lide at stå i gæld til andre. Til dels kan jeg godt forstå dette, men omvendt mener jeg også, at lån er en del af det, at blive voksen. Og hvis det i sidste ende kommer til, at man skal blive boende hjemme et år mere, eller tage et lille og nemt lån for at kunne realisere sin drøm og komme videre i livet, hvad er så mest værd, rent livskvalitetsmæssigt? Jeg ved i hvert fald godt, hvad jeg mener om det spørgsmål: jeg ville til enhver tid vælge den sidste mulighed – ingen tvivl om det.

Sparegrisen kan godt have det hårdt, når det er studiestart. Et lån til 5000 kan hjælpe med at reparere den.

Sparegrisen kan godt have det hårdt, når det er studiestart. Et lån til 5000 kan hjælpe med at reparere den.

Begynd med et online lån… og kom godt fra start

Men forbrugslån er jo ikke bare forbrugslån. Forbrugslån fås jo både i banker, pengeinstitutter og ikke mindst på internettet, hvor udbyderne står i kø for at servicere dig og tilbyde lån. Hvad skal man så vælge, hvis man står i situationen og skal flytte hjemmefra? Mit personlige råd er at vælge den sidste løsning; nemlig en online udbyder. Det er der mere end én grund til. Den første er, at jeg er træt af alle de banker, som nægter sine kunder adskillige lån hvert år, fordi man ikke stoler på sine kunders troværdighed og evne til at betale deres lån tilbage.

Den anden grund er mere henvendt til konteksten, da online forbrugslån har den helt klare fordel, at de er meget hurtigere og nemmere at optage end bankernes forbrugslån. Og specielt i denne sammenhæng, hvor lånet skal gå meget hurtigt fordi man skal flytte inden ferien er omme, er det meget belejligt med et online lån. Desuden er der heller ikke nogle blokeringer i forhold til lånekrav, da du ved alle online forbrugslån blot skal være fyldt 18 år for at kunne låne penge, hvilket stort set alle unge mennesker er i dag, når de flytter hjemmefra og påbegynder nyt studie.

Den tredje grund henvender sig til din frihed og diskretion. Normalt forholder det sig således med forbrugslån, at man skal redegøre for overfor sin bank, hvad man agter at bruge det lånte beløb til, når man ansøger om et givent lån. Dermed er det ikke frit, hvad man vil bruge pengene til, selvom et forbrugslån i sin kerne burde være et lån uden et bestemt formål fra starten. Vælger man et online forbrugslån fremfor bankens, kan man få denne frihed til selv at vælge, hvad pengene skal bruges på. Her bliver der ikke spurgt ind til pengenes formål eller hvorfor, at du ansøger om det givne lån.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *