De fleste har prøvet at stå i en situation, hvor de skal have gæster. Disse gæster vil man gerne imponere både, når det kommer til mad, men i særdeleshed også, når det kommer til vin. Man skal derfor gøre op med sig selv om man bare skal stille en af de mange flasker vin man har fået i gave ind på bordet, eller man faktisk skal købe en ny flaske. Her vil det klart være at foretrække, at man køber en ny flaske, i hvert fald hvis man gerne vil imponere gæsten. Så man ender ofte med at stå inde hos vinhandleren eller nede i supermarkedet, og ved egentlig ikke, hvad man skal gøre, så man køber et af de mærker man kender og som lyder godt og da også koster lidt mere end den vin man drikker til hverdag.

Det bliver bare aldrig rigtig godt på den måde. Men enderm ed at købe en Barolo på tilbud til 150 kroner. Ganske vist en fin vin, men man ender ofte med at tænke at Barolo er en stærkt overvurderet vin. Det skal slås fast med det samme, at det er Barolo i hvert fald ikke. Man skal bare handle på den rigtige måde.

Køb den rigtige årgang

Én ting er, at man skal købe den rigtige årgang. Man skal naturligvis vælge et af Barolos store år, hvis man gerne vil have den ultimative oplevelse. Derudover skal man handle i god tid. Og med god tid menes der ikke et par uger før. Nej jeg mener faktisk at man allerede nu skal i gang med at købe de vine man vil drikke om mange år.

De dyre flasker har altså bare bedst af, at ligge i en årrække inden man bare mæsker dem i sig. En typisk Barolo kan sagtens have et lagringspotentiale på 15 – 20 år. Det vil altså sige, at man først får den helt rigtige oplevelse, når vinen har ligget i flere år. Så når man skal have gæster eller bare forkæle sig selv med dyr rødvin, så skal man enten betale rigtig mange penge for en “gammel” vin eller også skal man bare sørge for at man har vine på lager, der kan tåle at få nogle år inden de drikkes.

Start samlingen med det samme

Det er en rigtig god idé at starte med at samle god vin sammen allerede nu. Selv har jeg netop investeret i en Barolo Cannubi fra 2006 til 400 kroner. Denne vin menes at toppe i 2018 og til den tid kan den enten ikke købes længere eller også er den rasende dyr. Dette er blot et af de eksempler fra min egen hverdag jeg kan nævne.

Jeg har selv benyttet mig hyppigt af forbrugslån på internettet, for at finansiere mine nylige indkøb af kvalitetsvin i fine årgange. Dette betragter jeg som en investering i min egen og mine gæsters selvforkælelse i fremtiden.

Du kan lige så godt tage et forbrugslån allerede i dag og forberede dig til en fremtid med vin i særklasse.

 

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *