En af de helt store trends i øjeblikket er at købe genbrugt tøj, sko og tasker. Jeg er klar over, at det umiddelbart ikke hænger sammen med denne blogs generelle temaer, men trenden omkring genbrug peger dog i retningen af luksus. Det er nemlig luksusgenbrug som trenden går ud på.

I de større byer i landet er der begyndt at åbne flere og flere high end genbrugsbutikker der alle sælger dyre mærkevarer såsom Gucci, Prada, Marc Jakobs osv. til lavere priser.
Trenden startede egentlig fordi der i de store modehovedstader var stor fokus på bæredygtighed og miljø. Og ved at genbruge tøj og sælge det videre til andre, der så kan få glæde af det, skåner man miljøet ved at genbruge tøj i stedet for at producere noget nyt.

Umiddelbart kan det virke grænseoverskridende at gå i noget tøj som andre før har gået med, men det tabu der før har været angående genbrug synes nu næsten at være helt væk. Endda kongehusene rundt omkring i verden er også begyndt at genbruge tøj. Det skal dog ikke forstås på den måde, at de køber tøj som andre har brugt, men til større gallaer og arrangementer tropper hyppigere op i kjoler som de før har brugt til en anden lejlighed. Det lyder måske som noget vi andre er vant til at gøre, men for bare et par år tilbage ville det være helt utænkeligt, at medlemmer af kongehuset ville gå i kjoler de før havde båret.

Så der er bestemt ingen skam i at gå i genbrugt tøj længere. Vi forsøger alle mere eller mindre at skåne miljøet og for en fashionista er dette en oplagt mulighed for at hjælpe miljøet. Så inden du går ud og køber en ny Gucci-taske, så overvej at ligge et smut forbi den lokale high end genbrugsforretning og se om der ikke skulle være en genbrugstaske der matcher dine behov.

Kan du li' det du læser? Spred vores budskab om luksus for alle til andre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *